image
image



SSM - Generalitati

Indiferent ca ne desfasuram activitatea in amenajari peisagistice, floricultura, legumicultura, pomicultura, tehnologia produselor horticole sau viticultura, pe primul plan trebuie sa fie protectia muncii, respectiv grija fata de angajat, deoarece angajatul este cel care prin activitatea lui aduce profit si valoare companiei.
Stabilirea unui program de protectie a muncii trebuie sa porneasca de la nivel de management. Ca si angajator, ai obligatia de a asigura un mediu de lucru sigur pentru tine si angajatii din subordine. Dezvoltarea unui program de protectie a muncii va aduce beneficii in societate prin reducerea costurilor ce rezulta in urma accidentarilor survenite in activitatile de productie si ma refer aici inclusiv la timpul pierdut precum si inlocuirea angajatului accidentat.
In calitate de patron sau director trebuie sa decizi implicarea tuturor angajatilor in dezvoltarea unui program SSM atractiv si efectiv acolo unde crezi ca se impune acest lucru, acolo unde exista pericole reale de accidentare. Un alt avantaj pe care il prezinta un program SSM este acela ca aratati grija fata de angajat, in schimb beneficiati de o productivitate mai mare a angajatilor.
Un bun program de SSM in horticultura trebuie sa includa politici de protectie a muncii in armonie cu activitatile desfasurate, practici de instruire a angajatilor, recunoasterea potentialelor pericole, raportarea accidentelor, gasirea unor solutii optime pentru eliminarea posibilelor cauze si evitarea accidentelor pe timpul desfasurarii activitatilor viitoare.
Vom incerca, sa tratam in cele ce urmeaza, separat si pe intelesul tuturor, fiecare particularitate a unui program SSM.
 
  • Inapoi

  •  






    image



    image